Només l’Església Catòlica, l’única creada per Jesucrist, és cristiana

Va ser fent-me catòlic quan vaig acabar la guerra de Vendée, convertint-me en un musulmà que em vaig establir a Egipte, fent-me ultramuntà que vaig guanyar els cors a Itàlia. Si governés el poble jueu, restabliria el temple de Salomó.

Napoleon Bonaparte, Declaració al Consell d’Estat, l’1 d’agost de 1800

Moro a la religió apostòlica i romana, en la qual vaig néixer fa més de cinquanta anys.

Napoleó Bonaparte, el 15 d’abril de 1821, a Longwood, illa de Santa-Helena

Sentim massa sovint per parts de no-catòlics (per tant de no-cristians) siguin profans, heretges (protestants), cismàtics i ateus diverses opinions i comentaris de que és l’Església Catòlica. Cansa i sorprèn la manca de coneixements dels profans i sobretot dels protestants que ja pel seu nom “protesten” contra l’Església. Tanmateix l’Església Catòlica creada pel mateix Jesucrist, Déu fet Home, ens deixa clar què és. Veiem algun passatge del Catecisme de Sant Pius X de la Doctrina Cristiana.

P- Què significa aquesta paraula església?
R- La paraula església significa convocatòria o reunió de molta gent.

P- Què és l’Església catòlica?
R- L’Església catòlica és la societat o congregació de tots els batejats que, que viuen a la terra, professen la mateixa fe i la llei de Crist, participen en els mateixos sagraments i obeeixen els pastors legítims, principalment al pontífex romà.

P- Qui és veritable cristià?
R- El veritable cristià és el que és batejat, creu i professa la doctrina cristiana i obeeix els pastors legítims de l’Església.

P- Qui hem de rebre i aprendre la doctrina cristiana?
R- La doctrina cristiana s’ha de rebre i aprendre de l’Església Santa Catòlica.

P- Com som certs que la doctrina cristiana que rebem de la Santa Església és realment veritable?
R- Som cert que la doctrina cristiana que rebem de l’Església catòlica és realment veritable perquè Jesucrist, diví autor d’aquesta doctrina, la va confiar a través dels seus apòstols a l’Església fundat per ell, al qual constituïa un professor infal·lible de tots els homes I va prometre la seva assistència divina fins al final del món.

P- Qui són fora de la veritable església?
R- Es troben fora de la veritable església els infidels, els jueus, els heretges, els apostats, els cismàtics i els excomunicats.

Nosaltres catòlics, hem de ser caritatius i pacients cap a persones que es troben en el camí equivocat, que porten una vida pecadora i també cap a persones que s’equivoquen i viuen en l’error, especialment els protestants. Tanmateix, els cristians no podem tolerar les seves definicions, comentaris i judicis cap a la Santa Església Catòlica, la nostra via de salvació cap a Déu. Donar crèdit a les imaginacions dels impius pot portar-nos a dubtar de la infal·libilitat de l’Església Catòlica i del Papa quan ens ensenyen en materia de Fe i de la Moral per assolir la salvació.

Per tant, insistim que tot això no és un joc o una lluita d’ego, la nostra salvació eterna està en joc i hem de confiar en el nostre Senyor Jesucrist, el líder invisible de l’Església, així com el seu vicari a la Terra. Tot i això, obrim el parèntesi sobre el Vaticà II i la vacant del setge de Saint-Pierre, que des de 1958 ha defensat una doctrina 100% catòlica, que barreja veritats i errors.

Posem més definicions menors però importants sobre la Santa Església Catòlica Apostòlica Romana:

P.- Per què l’Església és Santa?
R.- Per al seu fundador Jesucrist, la seva doctrina i sagraments, i per a innombrables sants que sempre té.

P.- Per què l’Església és Apostòlica?
R.- Perquè Jesucrist la va fundar sobre els Apòstols per a tot el món i perquè els seus bisbes són successors dels apòstols.

P.- i Romana?
R.- Perquè el seu cap visible és el bisbe de Roma.

P.- Qui li va donar aquest cap?
R.- Jesucrist, quan va nomenar el seu vicari a Sant Pere, que va morir bisbe de Roma.

P.- Segons això, qui és el successor del papa actual?
R.- De l’anterior bisbe de Roma, i aquest del seu predecessor, a Sant Pere.

P.- I no hi ha cap secta que provingui dels apòstols?
R.- Cap: La història ensenya que tots s’han separat de l’Església apostòlica.

Acabem l’article amb els següents passatges dels Evangelis que segellen la infal·libilitat del Vicari del Crist en matèria de Fe i de la Moral i l’Autoritat exclusiva de l’Església Catòlica pel que fa a la doctrina cristiana:

Llavors Jesús li va dir: “Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t’ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.”
(Mateu 16, 17-19)

Jesús s’acostà i els va dir: “He rebut plena autoritat al cel i a la terra. Aneu, doncs, a tots els pobles i feu-los deixebles meus, batejant-los en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant i ensenyant-los a guardar tot allò que us he manat. Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món.”
(Mateu 28, 18-20)

Com diuen els protestants, només Crist salva, però s’obliden de mencionar que Crist es troba al cel, mentre que a la terra l’obra del Nostre Senyor queda delegat a la seva Santa Església Catòlica, els Apòstols i el seu cap visible, el bisbe de Roma.

Ara estic content de patir per vosaltres i de completar així en la meva carn allò que manca als sofriments del Crist en bé del seu cos, que és l’Església. Jo sóc servidor d’aquesta Església en virtut de la missió que Déu m’ha confiat a favor vostre: anunciar plenament la paraula de Déu, el seu designi, amagat durant segles i generacions i que ara ell ha revelat als qui formen el seu poble sant. Déu els ha volgut fer conèixer la riquesa i la glòria d’aquest seu designi a favor dels pagans. El designi de Déu és aquest: que Crist, l’esperança de la glòria, estigui en vosaltres. Nosaltres l’anunciem a ell, encaminant tots els homes i instruint-los en tota mena de saviesa, per tal de fer arribar tothom a la perfecció en Crist. És per això que lluito i treballo, amb la seva força que actua poderosament en mi.

Colossencs 1, 24-29

Deixa un comentari